Idén már csak néhány napig, október 15-ig látogatható a Vakok Kertje, hamarosan megkezdődik a park téliesítése és az eszközök karbantartása. A búcsú csak időleges, 2025-ben új szolgáltatásokkal és programokkal várja a látássérült látogatókat a népszerű pihenőpark.

A kert közel öt évtizede biztosít nyugodt és biztonságos pihenési lehetőséget a szabad levegőn olvasni, sétálni, beszélgetni, mozogni vagy szórakozni vágyó látássérült embereknek. A kert területén pihenőpadok, különböző burkolattal készült sétautak, magasított növényágyások és szabadtéri játékok találhatók.

Néhány hónappal ezelőtt a Vakok Világa folyóirat munkatársa, Tóth Andrea arról kérdezte a vendégeket, hogy miért szeretik a Vakok Kertjét.

A vak és gyengénlátó vendégek többek között a kert biztonságát, megközelíthetőségét, a programok és a szolgáltatások bővülését, az új eszközöket, a szabadtéri sportolási lehetőségeket, a tisztaságot, az illatos növényeket és a közösséget említették pozitívumként.

A kert üzemeltetéséért felelős személyként jó volt olvasni ezeket a megerősítő üzeneteket, mivel munkatársaimmal 2024-ben is azon dolgoztunk, hogy a Vakok Kertje látogatói jól érezzék magukat a látássérült emberek számára legbiztonságosabb közparkban.

Családi események, baráti találkozók, születésnapok, gyermeknap, zenés kerti parti és még sok egyéb program várta a betérőket. Nagy örömünkre idén önzetlen adományozóink segítségével az elhasználódott pingpongasztalt is sikerült lecserélnünk egy új, szabadtéri, dán asztalra.

Az őszi, téli időszakban a kert a hagyományokhoz híven pihenni tér, hogy 2025 tavaszán teljes pompájában, új szolgáltatásokkal, megújult lengőtekével és rendezvényekkel várja vissza látogatóit.

Köszönjük, hogy szolgáltatásainkat idén is igénybe vették! Szeretettel várjuk önöket áprilisban!

dr. Nagyné Berke Mónika
szolgáltatásvezető