Az elmúlt héten megtörtént az MVGYOSZ Távszem szolgáltatásának áthelyezése a Be My Eyes platformjára. A szolgáltatás mind Android, mind iOS telefonokon megbízhatóan működik, jobb kép- és hangminőséggel érhető el a mesterséges intelligenciával kiegészült Távszem. A BlindShell 2-es készülékeken nem lehet végigvinni a Távszem aktiválás folyamatát, ennek megoldását kértük a BlindShell fejlesztői csapatától. Tájékoztatásuk szerint november közepéig nem tudnak foglalkozni a kérésünkkel, ezért alternatív megoldást kerestünk arra, hogy hogyan tudjuk BlindShell készülékeken használni a Be My Eyes alkalmazáson keresztül a Távszem szolgáltatást.

Hogyan aktiváljuk a BlindShell 2-es készüléken a Be My Eyes alkalmazást, ha még nincs fiókunk?

Válasszuk ki az alkalmazáslistából a Be My Eyes-t, töltsük le a készülékre. Megnyitást követően látássérült személy vagyok feliratú zöld gombra nyomva fogadjuk el az adatvédelmi szabályzatokat, majd válasszuk a folytatás e-mailcímmel lehetőséget, itt tudjuk megadni adatainkat, amivel be tudunk lépni a Be My Eyes alkalmazásba, akár más készüléken is.

Amennyiben sikeresen beléptünk a Be My Eyes alkalmazásba, be kell magunkat azonosítani a tagnyilvántartó rendszerben, ezzel a lépéssel adjuk a Távszem szolgáltatást a Be My Eyes fiókunkhoz.

Következő lépésként nyissuk meg a készülék böngészőjében a tavszem.hu/regisztracio felületet, és a Távszem aktiválása a Be My Eyes szolgáltatásba címsor alatt adjuk meg a tagnyilvántartóban szereplő e-mail címet és törzsszámot, megyekóddal együtt.

A megadott e-mail címre kapunk egy levelet, amiben található egy link, amire ha rákattintunk, befejezzük a Távszem aktiválását.
Figyelem! Ezt a lépést nem tudjuk elvégezni a BlindShell készüléken, ezt egy másik telefonon kell megoldani.
Fontos, hogy azon a készüléken, amin elvégezzük a Távszem aktiválását, ugyan azzal az adatokkal a Be My Eyes alkalmazásba is be kell lépni. Tehát átmenetileg egy másik készülékre is le kell tölteni a Be My Eyes-t.

Amint a Távszem aktiválása sikeresen megtörtént a másik készüléken, a BlindShell készüléken is be tudunk lépni a Be My Eyes alkalmazásba, és ekkor már elérhetővé válik a Távszem szolgáltatás is a csoportok menüpont alatt.

Csák Attila a SVOE SMART csatornáján a velem készült interjút követően egy közel két és fél órás műsorban mutatja be lépésről lépésre, hogy miként kell bejelentkezni az új rendszerbe, hogyan kell használni az egyes funkciókat. Különösen hasznos az összeállítás a BlindShell 2 nyomógombos okostelefont használó felhasználóknak. A műsorból többek között kiderül, milyen verziószámú frissítés esetében tölthető le a Be My Eyes a BlindShell telefonra, milyen lépéssorrendet kell a telepítésnél figyelembe venni, hogyan kell bejelentkezni a felületre. A műsort próbahívások és a mesterséges intelligenciához intézett kérdések teszik még érdekesebbé.

A SVOE SMART csatorna legfrissebb összeállítása az alábbi linken érhető el.

https://youtu.be/AxsMIptL8Tc

Bízunk benne, hogy az új platformra helyezett Távszem szolgáltatás és az azon belül elérhető mesterséges intelligencia még több látássérült személyt támogat majd önálló életvitelükben a mindennapok során. A Távszem fejlesztése új távlatokat nyit mind az MVGYOSZ, mind pedig a felhasználók számára, egy bevált dolog azonban változatlan marad: továbbra is napi 24 órában lehet hívni a 9 fő profi operátort, akik már 5 éve nyújtanak nap mint nap segítséget a látássérült személyek számára.

dr. Nagyné Berke Mónika
szolgáltatásvezető