Újabb mesterséges intelligencián alapuló megoldás debütál nálunk, amely azt ígéri, képeket, sőt nagyon rövid videókat is képes elemezni, a felismert eredményről pedig hangos beszéd útján lehet vele értekezni.

A Gépház soron következő adásának fő attrakciója a PiccyBot nevet viselő mobilapp lesz. Ez egy újabb olyan megoldás, amely AI alapokon nyugszik, és az általa látottak elemzésével igyekszik segíteni a látássérült felhasználóknak. A PiccyBot különlegessége, hogy az eredményeket hangos beszéddel közli, akár magyarul is, mi pedig ugyanígy beszéddel tehetünk fel kérdéseket, egyszóval a kommunikáció beszélgetés útján történik. A program rövid, maximum 30 másodperces videók elemzésére is képes, és noha ezt a műsor ideje alatt nem állt módunkban tesztelni, mégis megmutatjuk a PiccyBot alkalmazást iOS, illetve Android rendszerű készüléken is. Megnézzük az app kezelési módját, és igyekszünk különböző tartalmú képekről elbeszélgetni vele. Mutatunk neki szobát, berendezési tárgyakat, de különböző termékeket és élelmiszereket is.

Próbálkozásaink eredményei meghallgathatóak lesznek ma este, az MVGYOSZ és a Net-Média Alapítvány Gépház című informatikai magazinműsorában.

Mikor? 2024. június 21-én, pénteken 20:00 órától. Ismétlés vasárnap 13:00 órakor.
Hol? Az online hallgatható Hobby Rádióban, melyet a www.hobbyradio.hu weboldalon érhetnek el.
A hallgatás linkje: www.hobbyradio.hu/play
Winamp-ba vagy egyéb zenelejátszó alkalmazásba illeszthető hivatkozás:
http://www.hobbyradio.hu/hobbyradio.m3u

Rauch Róbert
műsorvezető