A Gépház csapata extra adag informatikával igyekszik lehűteni hallgatóit a kánikulában, kevertünk tehát egy mobilos, AI-s, füleses, laptopos mixet.

Péntek este nyolc után startoló adásunkat megtöltjük mindenféle és -fajta informatikai témával, hogy addig se kelljen a melegre koncentrálni. Hallgatóink kérdéseit alapul véve beszélünk a korábban bemutatott Zoom h1E diktafonról, kiegészítve korábbi műsorunkat néhány, a diktafon által készített sztereó felvétellel.

Beszélünk hallgatóink REpontos tapasztalatairól, amelyeket az italcsomagolások visszaváltási kísérleteik közben szereztek, majd egy laptopról, amely sokat ígér és sokba is kerül, mivel egy, a mobilkészülékekben régóta alkalmazott, csúcstechnológiás ARM mobilchippel érkezik. Ennek ellenpólusaként egy meglehetősen jutányos áron beszerezhető, mégis sokak igényeit kielégítő bluetooth fülhallgatót is megemlítünk, és persze most is foglalkozunk a mesterséges intelligenciával is.

Egyfelől hallgatói közreműködéssel összehasonlítjuk a Be My AI, illetve a PiccyBot szolgáltatását oly módon, hogy ugyanazon képről kérdezzük meg mindkét appot, kielemezve, hogy miben térnek el az általuk adott válaszok. Továbbá szintén hallgatói inspirálásra azt szemléltetjük, milyen fordítási hibákat képes elkövetni a nem is annyira intelligens mesterséges intelligencia, ha egyes magyar mondatokat megpróbálunk angolra fordítani vele.

Lazuljon egyet péntek este a Gépházzal, az MVGYOSZ és a Net-Média Alapítvány informatikai magazinműsorával!

Mikor? 2024. július 12-én, pénteken 20:00 órától. Ismétlés vasárnap 13:00 órakor.
Hol? Az online hallgatható Hobby Rádióban, melyet a www.hobbyradio.hu weboldalon érhetnek el.
A hallgatás linkje: www.hobbyradio.hu/play
Winamp-ba vagy egyéb zenelejátszó alkalmazásba illeszthető hivatkozás:
http://www.hobbyradio.hu/hobbyradio.m3u

Rauch Róbert
műsorvezető