A sakk-matt a perzsa „Shāh Māt” kifejezésből származik, amelynek jelentése „a királyt lerohanták”. Miután a 16 bábut elhelyezi a játékos a sakktáblán, ez az a kifejezés, amit minél hamarabb szeretne kimondani. Az MVGYOSZ szervezésében induló sakk-klub célja, hogy a látássérült sakkozók megtalálják a számukra megfelelő sakk-partnert, felfrissítsék tudásukat és új ismeretekre is szert tegyenek.

A népszerű Vakok Kertje a szabadtéri, nyári sportokra kínál kiváló lehetőséget a vak és gyengénlátó emberek számára a pingpong, a tandemkerékpár és a lengőteke biztosításával. Szeptembertől az MVGYOSZ székháza, a felújított Sipeki-villa a sakkozás szerelmeseit várja az akadálymentesen megközelíthető Sipeki-terembe, ahol vadonatúj sakk-táblákon, kényelmes bútorok között és felkészült klubvezető segítségével mindenki elmélyedhet az elmét és memóriát megmozgató sportban.

A sakk az első olyan sportág volt, amelybe az MVGYOSZ keretein belül a látássérült érdeklődők bekapcsolódhattak a múlt század negyvenes éveiben. A szeptemberben induló klub célja a közösségi alkalom megteremtésén túl, hogy a szövetség sakk-hagyományait felelevenítse, valamint, hogy a különböző sakk-generációknak találkozási alkalmat kínáljon.

Időpont: szeptember első keddje, 16:00 órától nagyjából18:00 óráig.
Gyakoriság hetente, minden kedden.

Klubvezető: Majzik Zsolt amatőr sakkozó, az MVGYOSZ munkatársa.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Kérjük, hogy részvételi szándékát az MVGYOSZ ügyfélszolgálatán jelezze.

A játék az MVGYOSZ által forgalmazott, kifejezetten vak és gyengénlátó személyeknek kifejlesztett sakk-táblákon zajlik.

A szeptemberi klubindításra az MVGYOSZ webáruháza is különleges kedvezményekkel készül, javasoljuk, hogy kísérje figyelemmel híradásainkat.

Jó játékot kívánok!

Dr. Nagyné Berke Mónika
szolgáltatásvezető